Workcomunication
Image default
Business

Lekker eten in Brussel

In België kun je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. En omdat we zoveel van eten houden vinden we drie maaltijden per dag eigenlijk niet voldoende. Het tweetalig gebied in Brussel geeft aan dat we ons niet beperken tot één bepaalde taal, stijl of gebied, met name op culinair gebied heeft Brussel enorm veel te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat er een heerlijk Scandinavisch restaurant in Brussel te vinden is, GåRD Nordic Kitchen Brussel? Deze gelegenheid bevindt zich in de Europese wijk, nabij het Europees Parlement van Brussel. GåRD maakt onderdeel uit van het Courtyard hotel van Marriott. Je kunt dus overnachten in het Courtyard Hotel, en eten in het GåRD restaurant. Nog niet overtuigd, of wil je ook wat anders proberen tijdens een verblijf in Brussel? Op deze pagina zetten we enkele alternatieven op een rij die zich in hetzelfde gebied bevinden.

Japanse Sushi

Bij Hamashin kun je terecht voor smakelijke sushi. Houd er rekening mee dat het een klein restaurant betreft met een spaarzame aankleding. Er is geen dress code dus je kunt gewoon binnenlopen. Wist je dat de zalm op de sushi niet alleen uit het Scandinavische Noorwegen afkomstig is, maar zelfs een idee was van Noorse handelaars die hun vis aan Japan wilde verkopen? Traditioneel hoort zalm helemaal niet thuis op sushi. Het bleek wel een gouden combinatie!

Bonsoir Clara

Dit is een bekend restaurant dat zich op een afstand van pakweg zes kilometer van het Courtyard hotel bevindt. Het is een restaurant waar gepaste kleding een voorwaarde is, hier kun je genieten van de traditionele Franse keuken. Wist je dat stoofvlees, een delicatesse waar in Frankrijk veel aandacht aan wordt besteed, ook in Scandinavië veel voorkomen? Met name in Finland zijn stoofgerechten erg populair. In de Nordic keuken wordt vaak wild in de gerechten gebruikt, de Fransen gebruiken vaker rundvlees.

Restaurant Cose Cosi Ixelles

Dit is een casual Italiaans restaurant waar je kunt genieten van de mediterrane keuken. Hoewel we in België en omgeving vaak denken dat Spaghetti en andere pastagerechten als hoofdgerecht wordt opgediend, wordt het in de traditionele keuken als voorgerecht gegeten. Elke traditionele Italiaanse oma heeft een eigen marinara recept die van generatie op generatie wordt overgedragen. Wist je dat de “gehaktballetjes in tomatensaus” eigenlijk een uitvinding is van Amerikaanse Italianen die hun recepten hebben aangepast op de Amerikaanse smaak? In Zweden hebben we uiteraard ook de Zweedse gehaktballetjes, die zijn werkelijk om van te smullen!

Vlaamse friet of Franse friet?

Ja, we kunnen niet een opsomming maken van gerechten in Brussel zonder frieten te noemen, dit is uiteindelijk de trots van België. Vlaamse frieten zijn vaak dikker, Franse frietjes zijn meestal dunner. Hoewel je het wellicht zou denken duidt de term “Frans” of “French Fries” helemaal niet op het land Frankrijk, maar op de Franse taal die Belgische soldaten spraken tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Amerikanen namen deze naam over en nu denken we nog steeds dat “French Fries” uit Frankrijk komen. Niet dus, frieten zijn op en top Belgisch! En voor de Hollanders, een patat is een aardappel, frieten zijn die heerlijke goudbruine staafjes die we ervan maken! In Engeland spreken ze van “Chips” zoals in “Fish and Chips”. Wist je dat er in Scandinavië maar liefst 40.000 kilometer aan kustlijn bestaat? Daarom is vis zo populair in de Nordische keuken.

Hoezeer we het ook proberen, we komen steeds weer terug bij ons favoriete Scandinavische restaurant in Brussel GåRD. We wensen je een smakelijk verblijf in Brussel!

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/