Workcomunication
Image default
Beauty and Personal Care

Een Stap voor Stap Gids voor het Perfect Aanbrengen van BIAB Nagellak

BIAB nagellak (Builder In A Bottle) is een innovatieve formule die steeds populairder wordt vanwege zijn duurzaamheid en langdurigheid. Het biedt vrouwen de mogelijkheid om thuis een professionele en versterkende manicure te creëren zonder het gebruik van schadelijke acryl- of gelnagels. Hieronder vind je een gedetailleerde stapsgewijze handleiding van polygel shop voor het aanbrengen van BIAB nagellak voor een prachtige en langhoudende manicure. Leuk om bij jezelf te doen of je vriendinnen en zussen mee te verrassen! 

Stap 1: Nagelvoorbereiding 

Begin met droge, schone nagels. Verwijder eventuele oude nagellak resten en zorg ervoor dat je nagels volledig vrij zijn van oliën, crèmes of andere producten. Vijl je nagels in de gewenste vorm en duw voorzichtig je nagelriemen terug met een bokkenpootje. 

Stap 2: Base Coat 

Breng een dunne laag base coat aan op je nagels. De base coat zorgt voor een goede hechting van de BIAB nagellak aan je natuurlijke nagels en voorkomt dat de nagellak je nagels vlekken geeft. Kies een basecoat uit waarvan bekend is dat hij goed werkt in combinatie met de gewenste BIAB die je wilt gaan gebruiken. 

Stap 3: Eerste laag BIAB Nagellak 

Open het flesje BIAB nagellak en verwijder overtollige lak van het penseel door het langs de hals van het flesje te strijken. Breng een dunne laag BIAB nagellak aan op je nagels, beginnend in het midden van de nagel en werk naar de zijkanten toe. Zorg ervoor dat je de nagelriemen en de huid rond je nagels niet raakt. Als je toch morst, veeg het dan onmiddellijk weg met een nagellakcorrectiepen of een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover.

Stap 4: Uitharden 

Afhankelijk van het merk BIAB nagellak dat je gebruikt, moet je de aangebrachte lak uitharden onder een LED- of UV-lamp volgens de aanbevolen uithardingstijd van het product. Bij de BIAB van polygelshop.nl bijvoorbeeld is de uithardingstijd maar 60 seconden. Meestal duurt het uitharden onder een LED-lamp ongeveer 30-60 seconden en onder een UV-lamp 2-3 minuten.

Stap 5: Tweede laag BIAB Nagellak (optioneel) 

Als je een nog intensere kleur of een vollere dekking wilt, kun je een tweede dunne laag BIAB nagellak aanbrengen en opnieuw uitharden.

Stap 6: Top Coat 

Breng ten slotte een dunne laag top coat aan op je nagels om de BIAB nagellak af te sluiten en te beschermen. De top coat zorgt ook voor een prachtige glans en verlengt de levensduur van je manicure. Uitharden onder de lamp volgens de aanbevolen uithardingstijd. 

Stap 7: Reinigen van de Plaklaag 

BIAB nagellak kan na het uitharden een plakkerig laagje (plaklaag) achterlaten. Neem een pluisvrije celstofdepper en bevochtig deze met wat isopropylalcohol of nagelreiniger. Veeg voorzichtig over elke nagel om de plaklaag te verwijderen en onthul de prachtige glans van je BIAB manicure.

Stap 8: Nagelriemolie 

Breng tot slot wat nagelriemolie aan op je nagelriemen en masseer het zachtjes in. Dit houdt je nagelriemen gehydrateerd en zorgt voor een verzorgde uitstraling van je nagels.

Conclusie 

Met deze stapsgewijze handleiding kun je nu zelf op een professionele manier BIAB nagellak aanbrengen voor een duurzame en glanzende manicure. Wees geduldig en oefen als dat nodig is, en je zult binnen de kortste keren genieten van prachtig versterkte nagels met BIAB nagellak!

https://www.polygelshop.nl/collections/biab-nagels-zelf-doen