Workcomunication
Image default
Webshop and Technique

De beste hoist om mee te hijsen

Als je veel zware materialen moet tillen dan is de kans groot dat je dit niet met de hand doet. Veel materialen zijn hier namelijk te zwaar voor. Vaak is het niet mogelijk om dit soort materialen hoog te tillen. Als je ze al kunt optillen is dit ontzettend slecht voor je rug. Vandaar dat je vaak een soort hijskraan kan gebruiken. De meest bekende is een Hitachi hoist. Hierin heb je verschillende variaties zoals electric chain hoists. Hieronder zal verder uitgelegd worden wat dit betekent.

 

Hitachi hoist

Hitachi is een merk dat zich voornamelijk specialiseert in hoists. Deze hoists komen in verschillende soorten en maten. Zo bestaat er een hitachi hoist die maar tot 500 kilo kan tillen. Maar ook bestaat er een hitchchi hoist die het dubbele aan kan namelijk 1 ton. Dat lijkt al veel, maar er bestaat ook een Hitachi hoist die tot wel 5 ton kan hijsen. Hitachi heeft wereldberoemde hoists omdat ze precies kunnen worden aangepast zoals jij dat wilt. Het is belangrijk dat je de juiste materialen hebt om veilig materialen te kunnen hijsen. Een Hitachi hoist kan helemaal worden aangepast met betrekking tot de lengte van de touwen en de draagkracht. Bij elektrische hoists, oftewel eclectric chain hoists, kun je ook nog het voltage aanpassen.

 

Electric chain hoists

Electric chain hoists hebben veel voordelen. Ze zijn ontzettend veilig en werken zeer accuraat. Er zit vaak een veiligheidsrem ingebouwd zodat er niks naar beneden kan storten. Je kunt ze vaak in snelheid aanpassen zodat je zo snel kunt hijsen als jij wilt en verantwoord is. De electric chain hoists zijn makkelijk is gebruik en behoeven geen extra cursus of training. Als je moet kiezen tussen electric chain hoists is het belangrijk dat je weet hoeveel je ermee wilt tillen en hoe lang de touwen moeten zijn. Het is belangrijk om nooit meer gewicht eraan te hangen dan waar je voor hebt gekozen. Kies dus liever voor electric chain hoists die 1000 kilo aan kunnen, in plaats van 500 kilo, als je af en toe iets van 600 kilo wilt hijsen.